Etap I / 11–22 maja 2019: Porto – Arcachon, hiszpańskie Biskaje – nie takie straszne jak je malują.

Większość goni przez Biskaje, a to z Północy na Południe, mówiąc ‘oto Biskaje: porty i cała Zatoka jest po lewej’, a to z Południa na Północ, mówiąc ‘porty i cała Zatoka jest po prawej’. A właśnie w połowie maja i w czerwcu na Biskajach jest cudownie i dlatego warto się w nich rozsmakować (dosłownie i w przenośni). Hiszpańska Galicja to piękne miasta, wspaniałe wybrzeże i góry w tle. Rejs zaczynamy jeszcze w Porto, aby dość prędko przepłynąć granicę i pojawić się w Vigo, La Corunii, Gijon. W Gijon obowiązkowo trafimy do nieprawdopodobnie smacznej restauracji (jedna z najlepszych, w której stołowała się Załoga Bee Wet, w ocenie Kapitana i Załogantów), tam też zaczniemy degustować galicyjski cydr i przyglądać się jego nalewaniu przez kelnerów – a jest to widok niezapomniany. W czasie rejsu po wybrzeżu północnej Hiszpanii zawitamy do Bilbao i Santander, a rejs zakończymy już we Francji, w miejscowości Arcachon.

Cena 1650 PLN

wolnych miejsc: 0

Prowadzi Michał Kanonowicz

W cenie:

  • czarter jachtu
  • przygotowanie jachtu do rejsu
  • opieka profesjonalnego kapitana
  • ubezpieczenie w czasie zaokrętowania na jachcie NNW i od akcji ratowniczych z polisy jachtu Pantaenius

Dodatkowe opłaty:

  • dojazd*
  • zalecane dodatkowe ubezpieczenie w czasie przybywania na lądzie
  • „kasa jachtowa“ dotycząca wyżywienia na jachcie, opłat za porty, paliwa do jachtu

*pomagamy z lotami, w tym celu prosimy o kontakt